Povedené řízky z kýty

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová kýta
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek nemusí být
    • 80
      g hladká mouka
    • 80
      g strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu nakrájíme na řízky (já raději menší kusy) a naklepeme. 2 vejce rozšleháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Soli dáváme kávovou lžičku, dodatečně už nesolíme. Řízečky namáčíme ve vejci a dáváme do umělohmotné krabičky s víčkem do lednice. Necháme uležet 24 hodin a potom obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance.
2
Tyto řízky jsou velice křehké, budete příjemně překvapeni!
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    6. 11. 2007 16:25

    Recept vypadá lákavě určitě vyzkouším.

  • Jolana Fričková
    Jolana Fričková |

    1. 11. 2006 11:12

    Tento recept mě velice zaujal,hned na víkend vyzkouším,už si ho ukládám do oblíbených reptů.Díky za inspiraci.

  • Dáda
    Dáda |

    2. 8. 2006 13:50

    Jsou fantistické, jiné již nedělám, s použitím různých koření jsou bezva i na přírokdní řízky

  • Marjánka
    Marjánka |

    21. 11. 2005 10:34

    Je to fajn. Já dělám něco podobného, ale k česneku přidám ještě majoránku a postup je takovýhle: Klasické plátky masa naklepané. Na prkýnku rozetřu česnek (dost!) s majoránkou a solí, tuhle směs lehce natřu na maso a obalím v mouce, vajíčku, strouhance. Uležet se můžou nechat. Obvykle se na ně ale tak těšíme, že je spořádáme hned.

  • Jarka z Bratislavy
    Jarka z Bratislavy |

    19. 11. 2005 20:38

    Oceňujem recept. Robím niečo podobné, len opačne. Rezne obalené v trojobale ešte pred smažením namočím do rozšľahaného vajíčka. Smažím vo väčšom množstve tuku (rezne musia byť ponorené) a zakryté po oboch stranách. Najlepšie a veľmi krehké a šťavnaté sú z krkovičky.