Autor:

Povedené řízky z kýty

Ingredience
Vepřová kýta 1 kg
Vejce 4 ks
Sůl 1 lžička
Pepř mletý 1 špetka
Česnek
nemusí být
3 stroužek
Hladká mouka 80 g
Strouhanka 80 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kýtu nakrájíme na řízky (já raději menší kusy) a naklepeme. 2 vejce rozšleháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Soli dáváme kávovou lžičku, dodatečně už nesolíme. Řízečky namáčíme ve vejci a dáváme do umělohmotné krabičky s víčkem do lednice. Necháme uležet 24 hodin a potom obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance.

Tyto řízky jsou velice křehké, budete příjemně překvapeni!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Povedené řízky z kýty

Komentáře

  1. Lenka   06.11.2007 | 16:25 | reagovat | závadný

    Recept vypadá lákavě určitě vyzkouším.

  2. Jolana Fričková   01.11.2006 | 11:12 | reagovat | závadný

    Tento recept mě velice zaujal,hned na víkend vyzkouším,už si ho ukládám do oblíbených reptů.Díky za inspiraci.

  3. Dáda   02.08.2006 | 13:50 | reagovat | závadný

    Jsou fantistické, jiné již nedělám, s použitím různých koření jsou bezva i na přírokdní řízky

  4. Marjánka   21.11.2005 | 10:34 | reagovat | závadný

    Je to fajn. Já dělám něco podobného, ale k česneku přidám ještě majoránku a postup je takovýhle: Klasické plátky masa naklepané. Na prkýnku rozetřu česnek (dost!) s majoránkou a solí, tuhle směs lehce natřu na maso a obalím v mouce, vajíčku, strouhance. Uležet se můžou nechat. Obvykle se na ně ale tak těšíme, že je spořádáme hned.

  5. Jarka z Bratislavy   19.11.2005 | 20:38 | reagovat | závadný

    Oceňujem recept. Robím niečo podobné, len opačne. Rezne obalené v trojobale ešte pred smažením namočím do rozšľahaného vajíčka. Smažím vo väčšom množstve tuku (rezne musia byť ponorené) a zakryté po oboch stranách. Najlepšie a veľmi krehké a šťavnaté sú z krkovičky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web