Poutine

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
1
porce
neuvedeno
autor: Itus

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks sýr podle chuti
    • 0,5
      kg hranolky
    • 1
      ks hovězí vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na poutine můžeme použít jakýkoliv sýr, který není moc kořeněný jako mozzarella, feta nebo plesnivý sýr, ale sýr musí být rozpustný v teple. Pravý poutine je dělaný z curds (sýrové žmolky) vzniklé při výrobě sýru, obyčejně k dostání jenom v oblastech, kde se sýry vyrábí.
2
Začneme vařit hovězí vývar. Když je asi čtvrtina vývaru vyvařena, vývar přelijeme přes jemně nakouskovaný sýr, zamícháme a po 3 minutách osolíme a opepříme. Vše přelijeme přes upečené pomfrity.
3
Poutine podáváme horké!
4
Vyslovujeme "putýn" a jsou to vlastně sýrové žmolky na pomfritech (french fries) - brambůrkách.
5
//Zdroj: Vareni.cz//

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    26. 2. 2013 16:59

    Zdroj - Vaření.cz