Portugalský salát

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hrušky
    • 100
      g jablka
    • 0,5
      ks citron
    • 100
      g celer
    • 120
      g nakládané kapie
    • 100
      g zelené olivy bez nálevu
  • Zálivka
    • 2
      lžíce francouzská hořčice
    • 100
      ml olivový olej
    • 100
      ml vinný ocet
    • sůl
    • 1
      lžíce piniové oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrušky i jablka omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme na menší kousky. Do misky vymačkáme šťávu z citronu, promícháme ji s troškou vody a zakapeme jí nakrájené ovoce, aby nezhědlo.
2
Uvařený celer a kapii nakrájíme na kostičky. Hrušky, jablka, celer, kapie a olivy opatrně promícháme a těsně před podáváním je přelijeme vychlazenou zálivkou.
3
Zálivka: Hořčici dobře promícháme s olejem, octem a solí. Přidáme piniová semínka, vše rozmixujeme a dáme do chladničky.

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    20. 2. 2013 22:45

    Protože se jmenuje portugalský, já ten recept takto dostala :-P

  • Alho
    Alho |

    6. 2. 2013 10:47

    dobry den,mohu se zeptat,proc se jmenuje portugalsky?Ja jsem v Portugalsku par let zila,ale takovy salat tam nikde nemeli.Sehnat celer byl casto nadlidsky ukol a kapie by urcite nedavali nakladane.Dik za odpoved.