Pórkový koláč z listového těsta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks listové těsto (Nejlépe babické)
    • 1
      ks pórek Větší
    • 200
      ml smetana na vaření Nebo šlehačka
    • 3
      ks vejce
    • kari
    • sůl
    • 100
      g anglická slanina Libové nebo jiného uzeného masa
    • 150
      g sýr (Např. 40 % eidam)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kulaté formy o průměru cca 26 cm dáme rozválené listové těsto a necháme vyšší okraj, na těsto poklademe plátky uzeného. Pórek nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka a trochu promneme, aby se od sebe oddělily jednotlivé vrstvy. Pórek nasypeme na maso, pak zasypeme strouhaným sýrem. V misce rozmícháme vejce se smetanou a ochutíme kari kořením, přisolíme a koláč směsí zallijeme.
2
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C (160 °C horkovzdušná) dokud není povrch krásně zlatý. Před podáváním necháme trochu odpočinout, aby náplň ještě ztuhla. Koláč je vynikající nejen teplý, ale i studený.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.