Pórkový koláč II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 0,8
      lžička sůl
    • 20
      g tuk
    • 20
      g droždí
    • 2
      dl mléko napůl ředěné vodou
  • Náplň
    • 200
      g anglická slanina
    • 1
      kg pórek
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 250
      ml smetana
    • 150
      g sýr
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,8
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s trochou cukru a necháme vzejít. Na vál prosijeme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme změklý nebo rozpuštěný tuk a kvásek. Spojíme a rukama dobře prohněteme na hladké, vláčné těsto. Přikryté necháme v teple vykynout. Rozválené těsto přeneseme na vymaštěný plech a vidličkou na několika místech propícháme.
2
Na pánvi opečeme slaninu, přidáme na kolečka nakrájený pórek a dusíme, až se zelenina mírně rozpadá. Necháme vychladnout a rozložíme na těsto. Mléko, smetanu a vejce ušleháme se solí a pepřem, přidáme strouhaný sýr a směsí přelijeme pórek. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 35 minut.
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.