Pórkovo-mandlové želé

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pórek jen bílá část
    • 1
      šálek mandle - loupané
    • 2
      šálek horká voda
    • 1
      lžíce kudzu
    • 2
      g želatina (želatinový prášek)
    • 3
      lžíce javorový sirup

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pórek nakrájejte na asi 3 cm dlouhé dílky a v kastrůlku doměkka uvařte, dvě kolečka odřízněte a odložte stranou. Mandle namočte do 2 šálků horké vody, rozmixujte a přeceďte (použijete jen tekutinu). Pórek, kudzu, želatinu, javorový sirup a šťávu z mandlí společně rozmixujte a přemístěte do kastrůlku. Když se směs začne vařit, snižte plamen a dále vařte, až je směs lepkavá, mazlavá. Přelijte směs do nádob a nechte ztuhnout v lednici. Hotový dezert zalijte javorovým sirupem a ozdobte kolečkem uvařeného, vychladlého pórku.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    21. 3. 2011 17:38

    dobry

  • eriki
    eriki |

    16. 3. 2011 08:25

    je to moc dobré :-\

  • fuj
    fuj |

    9. 3. 2011 17:05

    o nicem hnusnejsim jsem neslysel