Popradský špíz

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Špíz
    • 3
      ks kuřecí maso prsa
    • 300
      g játra kuřecí
    • 1
      ks pikantní klobása nožička
    • 75
      g uzená slanina
    • 100
      g anglická slanina krájená na plátky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata
  • Marináda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 2
      lžička gyros koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a společně s játry naložíme do marinády. Necháme přes noc v lednici uležet. Cibuli a rajčata nakrájíme na osminky, klobásu na kolečka, uzenou slaninu na hranolky. Na připravené špejle nebo jehlice napichujeme střídavě prsa, cibuli, klobásu, rajče a kousky jater zabalené v anglické slanině. Zvolna opékáme na grilu dozlatova.
2
Podáváme s kolečky pečených brambor, které jsme po upečení smíchali v míse s drceným česnekem a olejem a k tomu salát z čerstvé zeleniny.
3
Místo kuřecího masa lze použít krůtí, ale i telecí.

Komentáře k receptu

  • mama
    mama |

    5. 4. 2006 15:09

    Další recept který si založím mezi oblíbené