Autor:

Pončiky - Ukrajinské pirohy

80 minut PT0H80M
Střední
Porce: 8
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Vejce 5 ks
Mléko 3 dl
Olej 3 lžíce
Droždí 1/2 balíček
Brambory 500 g
Cibulka 2 ks
Paprika - sladká
dle chuti
 
Sůl  
Knorr Aromat  
Kopr
dle chuti čerstvý kopr (nemusí být)
 
Na smažení
Olej
na smažení
1/2 l

Postup přípravy:

Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme kynout. Mezitím uvaříme omyté a očištěné brambory a vlijeme do nich osmaženou cibulku, do které dáme trochu sladké papriky a uštoucháme do hrubší kaše. Pokud máme čerstvý kopr, můžeme ho do kaše přidat a dáme vychladnout.
Uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme a vidličkou rozmačkáme, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a trochu Knorr Aromatu a sůl. Mezitím nám vykynulo těsto, ze kterého utrháváme kousky a na hladké mouce vyválíme asi 0,5 cm plát. Vykrajujeme větší kolečka, které plníme směsí. Z poloviny těsta směsí z vajec a druhou s kaší. Doprostřed kolečka nandáme kaši nebo vejce, přehneme napůl, okraje slepíme a v ruce proválíme do tvaru šišky.
Vykládáme na tác posypaný moukou a necháme ještě kynout. V hrnci si rozpálíme olej a vhazujeme pončiky, vždy chvilku počkáme až narostou a pak je rychle otočíme. Do zlatova osmažené pončiky vyndaváme do mísy a ještě teplé jíme. Naplnit je lze čímkoliv, kdo co má rád.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Pončiky - Ukrajinské pirohy

Komentáře

  1. Petra Albrechtová   07.05.2007 | 19:14 | reagovat | závadný

    V ingrediencích je uvedeno 1 kg hladké mouky, ale těsto děláme jen z půl kila. Co se děje s tím zbývajícím půl kilem?

  2. Zuzana Goršková   30.08.2006 | 11:56 | reagovat | závadný

    Klidně, zkoušela jsem je péct i v krbu. Mají ale trochu sušší kurčičku.

  3. Jana   30.08.2006 | 11:23 | reagovat | závadný

    Můžeme i péct v troubě na plechu?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web