Autor:

Pomodoro

Snadné
Ingredience
Rajčata 1 kg
Mrkev 2 ks
Cibule 1 ks
Bazalka 1 snítka
Sůl  
Cukr krupice  
Olivový olej 2 lžíce
Máslo 1 lžička

Postup přípravy:

Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme pod pokličkou cca 45 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
Vše rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí, popř. cukrem, a nadrobno nakrájenou bazalkou. Kdo chce, může přidat pro zjemnění oříšek másla. Povaříme ještě dalších 15 minut.
Ihned plníme do čistých sklenic se šroubovacím uzávěrem. Sklenice otočíme dnem vzhůru, zabalíme do deky a necháme vychladnout.

Pomodoro používám místo kečupu na domácí pizzu nebo jako omáčku k těstovinám.
Je „zavařováno“ stejně jako marmelády, vydrží tedy podobně dlouho.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Komentáře k receptu: Pomodoro

Komentáře

  1. Zlatka   08.01.2014 | 18:41 | reagovat |

    Nemá to chybu, příště udělám minimálně dvojitou dávku!!! Díky za recept :-)

  2. allena89   27.08.2013 | 14:32 | reagovat |

    Perfektní, moc děkuji za recept.

  3. barunečka   11.09.2011 | 18:37 | reagovat |

    je to skvělé

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web