Pomerančový závin

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0.5
      kg polohrubá mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 3
      ks pomeranč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla a jogurtu vypracujeme těsto, vyválíme plát.
2
Dílky pomerančů rozřízneme napříč a obalíme je v pískovém cukru. Rozložíme je do středu plátu a okraje přehneme přes pomeranče.
3
Pečeme na pečícím papíru do zlatova.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    11. 1. 2008 23:59

    určitě vyzkouším.... a hooodně pocukruju aby to nezhořklo...

  • Hanička
    Hanička |

    11. 1. 2008 08:56

    Udělala jsem těsto z poloviční dávky - na vyzkoušení.Nechala v lednici odležet.Dílky pomeranče jsem rozpůlila a obalila v cukru těsně pře zabalením do těsta. Nedělala jsem závin ale šátečky - do každého jsem dala jeden dílek (2 půlky). Pekla jsem na pečícím papíře. Šťáva z pomeranče nevytekla.Upečené jsem pocukrovala.Rodina je snědla ještě pomalu teplé a chutnalo jim.Nikdo si na hořkost neztěžoval.Je to další zajímavý nápad.Děkuji za recept.

  • Helena K.
    Helena K. |

    10. 1. 2008 16:00

    Doprčic,jak je to možné,to se mi ještě nestalo.Obalila jste pomeranče v cukru?Také se musí prosladit těsně před zabalením.No mrzí mě to

  • jarmila
    jarmila |

    10. 1. 2008 09:21

    s nadšením jsem upekla a buhužel není k jídlu :-( protože pomeranč opravdu zhořknul.Škoda surovin.

  • Helena K.
    Helena K. |

    7. 1. 2008 19:36

    Ještě jsem to nedělala,ale za pokus to stojí.Určitě nic nepokazíte

  • Hanička
    Hanička |

    7. 1. 2008 14:15

    Mám dotaz, nešly by podobným způsobem udělat šátečky - pouze s jedním kouskem pomeranče. Děkuji za odpověď.

  • Helena K.
    Helena K. |

    5. 1. 2008 11:47

    Zatím jsem nezpozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Helena K.
    Helena K. |

    5. 1. 2008 11:46

    Zatím jsem nepozorovala,protože mi závin rodina hned zbaští.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    4. 1. 2008 13:56

    nezhořkne ten pomeranč?