Autor:

Pomerančový dezert

Střední
Ingredience
Pomeranč  
Pomerančový džus  
Solamyl (bramborový škrob)  
Vanilkový cukr  
Pomerančový likér
nebo rum
 
Šlehačka  
Vlašské ořechy  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Moučníky, Sladké

Z pomerančů skrojíme kůru i se slupkou a vyřízneme filátka pomerančové dužniny. Pomerančový džus zahřejeme. V trošce studeného džusu rozmícháme Solamyl a vlijeme do teplého džusu, vznikne řidší omáčka. Ochutíme van. cukrem podle chuti. Chvíli povaříme a stále mícháme. Pak vlijeme likér, vložíme filátka z pomerančů a protřeseme (nemícháme, abychom nevytvořili kaši). Vychladíme.
Servírujeme vychlazené ve skleněné misce s kopečkem šlehačky, posypeme hrubě sekanými ořechy (nemusí být).
Dobrá je taky kombinace pomerančů a grepů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hovězí steak s kukuřičným salátem a tortillou Nejlepší zeleninové saláty tohoto léta Články z

Komentáře k receptu: Pomerančový dezert

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web