Pomeranče v medu

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      pomeranč
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 5
      lžíce portské víno
    • 1
      špetka skořice
    • máta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z pomeranče okrájíme kůru i s bílou spodní vrstvou. Plody nakrájíme na tenké plátky, můžeme odstranit i jadérka. Šťávu, která při práci vytéká, dáme ihned do pánve, přidáme med, portské víno a skořici a zahřejeme.
2
Necháme chvíli vařit, až tekutina zhoustne. Položíme do ní plátky pomeranče a pánev ještě necháme na vypnuté plotýnce. Potom necháme vychladnout. Otrháme a opláchneme lístky máty a pomeranče ozdobíme. K tomu se hodí vanilková nebo skořicová zmrzlina.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    21. 4. 2006 07:23

    Dík,dík,dík !!!!

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    20. 4. 2006 18:35

    Recept vlozen... rozhodne vyzkousejte, je vyborna!

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    20. 4. 2006 10:57

    Už to vidim v létě,a nebyl by receptík na skořicovou zmrzku ?Prosíííííím.