Pomazánka ze zelených oliv

Hodnocení:

Moje:

25 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka zelené olivy cca 3/4 plechovky oliv; nakrájet na drobné kousky
    • 200
      g pomazánkové máslo
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      stroužek česnek dle chuti může být i víc - ale pozor na přechucení
    • 1
      špetka sůl dle chuti
    • 1
      špetka pepř mletý dle chuti
    • 1
      špetka provensálské koření dle chuti; mohou být i jemně nasekané čerstvé provensálské bylinky
    • 1
      balení toastový chléb Malé balení (lépe chutná tmavý)
  • Na ozdobu
    • 1
      balíček pršut

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pomazánkové máslo a zakysanou smetanu smícháme dohromady, aby směs byla hladká. Přidáme drobně nasekané olivy, prolisovaný česnek a ochutíme pepřem, kořením a případně solí. Toasty opražíme. Vzniklou pomazánku natřeme v tenké vrstvě na opražené toasty a zdobíme kouskem pršutu a rozkrojenými půlkami zbylých oliv. Vhodné k posezení u vína.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.