Autor:

Pomazánka ze zelených oliv

25 minut PT0H25M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Zelené olivy
cca 3/4 plechovky oliv; nakrájet na drobné kousky
1 plechovka
Pomazánkové máslo 200 g
Zakysaná smetana 2 lžíce
Česnek
dle chuti může být i víc - ale pozor na přechucení
1 stroužek
Sůl
dle chuti
1 špetka
Pepř mletý
dle chuti
1 špetka
Provensálské koření
dle chuti; mohou být i jemně nasekané čerstvé provensálské bylinky
1 špetka
Toastový chléb
Malé balení (lépe chutná tmavý)
1 balení
Na ozdobu
Pršut 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Pomazánkové máslo a zakysanou smetanu smícháme dohromady, aby směs byla hladká. Přidáme drobně nasekané olivy, prolisovaný česnek a ochutíme pepřem, kořením a případně solí. Toasty opražíme. Vzniklou pomazánku natřeme v tenké vrstvě na opražené toasty a zdobíme kouskem pršutu a rozkrojenými půlkami zbylých oliv. Vhodné k posezení u vína.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Pomazánka ze zelených oliv

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web