Autor:

Pomazánka Harissa

Snadné
Ingredience
Máslo 30 g
Majonéza
light - vanička
2 balení
Eidam sýr 200 g
Harisa
ostrá zeleninová pochoutka - Hamé
1 sklenice
Cibule 1 ks
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Pomazánky

Do utřeného másla přidat 2 vaničky majolky, nastrouhaný eidam, 1 Harissu, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmíchat a podle chuti osolit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Pomazánka Harissa

Komentáře

  1. Jana Černá   13.01.2007 | 15:33 | reagovat |

    I v Čechách se Harissa prodávala v tubě, ovšem jako dovoz z Maďarska a před rokem 1989 se sháněla velmi obtížně. Nyní je to malá sklenička od Hamé - 130g, v kombinaci s ostatními uvedenými přísadami je tato pomazánka (především na rohlíky a housky) opravdu pikantní a skutečně velmi jedlá.

  2. Jozef T.   02.01.2007 | 11:41 | reagovat |

    Kto navstívil Tunis alebo Maroko zrejme spoznal Harissu a teda vie, aká je pikantná. U nás sa predáva v tube (ako zubná pasta). Obsahuje 150 gramov pikantnej omácky. Priblizne 2 cm stacia na jeden obed aby vsetci slzili. Nepoznám výrobok, ktorý uvádzate v recepte, ale mám obavy, ze to mnozstvo je prehnané a pomazánka bude nejedlá.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web