Polská omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kořenová zelenina
    • cibule
    • tuk
    • cukr
    • divoké koření celý pepř, bobkový list, nové koření
    • bobkový list
    • citron
    • ocet
    • voda
    • hladká mouka
    • švestková povidla
    • perník
    • brusinkový kompot
    • rozinky
    • červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do tohoto základu vložíme maso dle výběru (zajíc, králík apod.). Měkké maso vyjmeme.
2
Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z tuku a mouky. Dosolíme přidáme povidla, nastrouhaný perník a za stálého míchání dobře provaříme. Omáčku přecedíme přes hustý cedník, přidáme brusinkový kompot, rozinky, zjemníme vínem a povaříme.

Komentáře k receptu

  • Verena
    Verena |

    9. 11. 2006 14:31

    Výborná záležitost, miluji. Podávám s uzeným masem a houskovým knedlíkem.

  • veronika
    veronika |

    9. 11. 2006 13:00

    Pri tomto receptu se clovek musi hodne ridit vlastni chuti je to velice individualni (sladkost)atd.Doporucuji misto kraliciho masa pouzit maso uzene a podavat s bramborovim knedlikem