Autor:

Polévkové drobení

Snadné
Ingredience
Vejce 1 ks
Hrubá mouka 80 g
Polévkové drobení

Postup přípravy:

Do mísy dáme hrubou mouku, do ní uděláme důlek a do něj vklepneme vejce. Nejprve promícháme vidličkou, potom zpracováváme rukama do podoby drobenky na koláče. Pokud je moc měkké a ve velkých kusech, přidáme mouku. Pokud je moc sypké a je v tom hodně nezapracované mouky, buď přidáme vejce a uděláme větší množství nebo prosijeme přes hustší cedník, aby se přebytek mouky odstranil. Můžeme usušit, ale je možné dělat pouze z 1 vejce a hned použít..

Stačí na větší hrnec polévky - povařit v ní a nechat chvíli stát - nabude.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Reklama
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Polévkové drobení

Komentáře

  1. ¨Janina   22.02.2011 | 14:46 | reagovat |

    Janinko, vracím se k té , jako rýžové kaši, moje maminka dělávala něco podobného, říkala tomu "grieschmorn", nejsem si jistá, že jsem to napsala správně, foneticky to bylo gríšmórn. Vařila v mléce hrubou krupici jako na krupičnou kaši, ale přisypávala za varu krupici až se udělaly žmolky a ještě je chvíli pražila skoro do sucha. Na talíři posypala cukrem a polila borůvkovou zavařeninou. Jako děti jsme to milovaly.

    1. Kachnít   16.11.2011 | 17:27 | reagovat |

      ... tak tomu nerozumim. Vařila v mléce krupici a přisypávala krupici?? A pak ještě nechala zpražit. Takže mléko se celé vsáklo a ještě chvíli pražilo?? Nepřipálil se rendlík? ňam ňam ňam borůvky

  2. recepty73   01.11.2010 | 16:36 | reagovat |

    ...rychlejší než nudle :-)

        1. Jarka O.   01.11.2010 | 22:58 | reagovat |

          smazání komentáře :-(

  3. Tereza Vrbová   27.01.2010 | 9:02 | reagovat |

    Výborné,jednoduché a s česnekem mňam mňam!!!!

  4. Anonym   23.03.2008 | 10:07 | reagovat |

    jo to je jednoduchy,stara bude čučet dik za radu

  5. Jarka Mastilová   12.01.2008 | 23:28 | reagovat |

    Tomuto polévkovému drobení dávám 1.Délám také a je výborné.Málokdo ho dělá a také už ho málokdo zná,je to ale škoda.Co se týká"stirků(nebo stěrek,nevím totiž,jak se to správně píše),tak ty dělám podle mé maminky z hladké mouky a trochou vody žmolenku a tu zavařuju do polévky.Nejvíce jie používám do hřibové a to je úplná senzace(tedy,alespoň podle mne).

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web