Autor:

Polévkové drobení

Snadné
Ingredience
Vejce 1 ks
Hrubá mouka 80 g
Polévkové drobení

Postup přípravy:

Do mísy dáme hrubou mouku, do ní uděláme důlek a do něj vklepneme vejce. Nejprve promícháme vidličkou, potom zpracováváme rukama do podoby drobenky na koláče. Pokud je moc měkké a ve velkých kusech, přidáme mouku. Pokud je moc sypké a je v tom hodně nezapracované mouky, buď přidáme vejce a uděláme větší množství nebo prosijeme přes hustší cedník, aby se přebytek mouky odstranil. Můžeme usušit, ale je možné dělat pouze z 1 vejce a hned použít..

Stačí na větší hrnec polévky - povařit v ní a nechat chvíli stát - nabude.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Reklama
Pusinky s malinovou omáčkou Tip na víkendové menu pro dva Články z

Komentáře k receptu: Polévkové drobení

Komentáře

  1. ¨Janina   22.02.2011 | 14:46 | reagovat |

    Janinko, vracím se k té , jako rýžové kaši, moje maminka dělávala něco podobného, říkala tomu "grieschmorn", nejsem si jistá, že jsem to napsala správně, foneticky to bylo gríšmórn. Vařila v mléce hrubou krupici jako na krupičnou kaši, ale přisypávala za varu krupici až se udělaly žmolky a ještě je chvíli pražila skoro do sucha. Na talíři posypala cukrem a polila borůvkovou zavařeninou. Jako děti jsme to milovaly.

    1. Kachnít   16.11.2011 | 17:27 | reagovat |

      ... tak tomu nerozumim. Vařila v mléce krupici a přisypávala krupici?? A pak ještě nechala zpražit. Takže mléko se celé vsáklo a ještě chvíli pražilo?? Nepřipálil se rendlík? ňam ňam ňam borůvky

  2. recepty73   01.11.2010 | 16:36 | reagovat |

    ...rychlejší než nudle :-)

        1. Jarka O.   01.11.2010 | 22:58 | reagovat |

          smazání komentáře :-(

  3. Tereza Vrbová   27.01.2010 | 9:02 | reagovat |

    Výborné,jednoduché a s česnekem mňam mňam!!!!

  4. Anonym   23.03.2008 | 10:07 | reagovat |

    jo to je jednoduchy,stara bude čučet dik za radu

  5. Jarka Mastilová   12.01.2008 | 23:28 | reagovat |

    Tomuto polévkovému drobení dávám 1.Délám také a je výborné.Málokdo ho dělá a také už ho málokdo zná,je to ale škoda.Co se týká"stirků(nebo stěrek,nevím totiž,jak se to správně píše),tak ty dělám podle mé maminky z hladké mouky a trochou vody žmolenku a tu zavařuju do polévky.Nejvíce jie používám do hřibové a to je úplná senzace(tedy,alespoň podle mne).

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web