Polévka z tykve

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g tykev žlutá oloupaná
    • 1
      ks cibule malá
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 2
      lžíce rýže Natural - předem namočená
    • 1
      lžíce ocet ume
    • sůl
    • pažitka
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tykev očistíme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme do sklovita na oleji, zapražíme paprikou a přelejeme 1 1/4 l vody. Přivedeme k varu a vložíme nakrájenou tykev. Vaříme do změknutí tykve, pak rozmixujeme a vložíme rýži Natural (předem namočenou).
2
Po uvaření rýže dochutíme octem, solí a necháme ještě 10 minut odležet. Na talíři zdobíme pažitkou, popř. lžičkou kysané smetany.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.