Polévka z taveného sýra dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení měkký sýr
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      l voda
    • 1
      plátek šunka
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku si rozkrájíme najemno a zpěníme ji na másle. Až nám cibulka zesklovatí a lehce zezlátne, přidáme do hrnce trojuhelníčky taveného sýra. Hned jakmile se sýr z většího rozpustí, tak přilijeme půl litr vody. Vše hezky zamícháme a dle chuti osolíme a opepříme.
2
Polévku zahustíme potom jedním vajíčkem, a to tak, jak předvedl Láďa Hruška - rozkvedláním přes vidličku přímo do polévky. Vajíčko ještě povaříme a po chvilce můžeme vypnout.
3
Dozdobit a dochutit můžeme například šunkou, pokrájenou, a na suchou lehce osmahlou na pánvi.
4
Dobrou chuť :)
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Johánková
    Johánková |

    4. 4. 2016 07:45

    Náhodou je dobrá a rychlá a dokonce je tu spousta hodně podobných a lidem to chutná,vy si musíte ale asi kopnout do Hrušky.

  • Vylda
    Vylda |

    3. 4. 2016 16:54

    Tenhle recept je skutečně KLENOT české kuchyně. :-$