Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1x
1 1 5
Autor:

Polévka z růžičkové kapusty II.

Snadné
Ingredience
Kapustičky 400 g
Smetana 1/4 l
Žloutek 2 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Voda 2 l
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očištěné a oprané kapustičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletý pepř, muškátový oříšek a osolíme. Vaříme asi 20 minut. Když jsou kapustičky měkké, tak jich asi 10-15 vylovíme a dáme stranou. Ostatní rozmixujeme ponorným mixérem. V misce rozmícháme smetanu se žloutky a solamylem a vlijeme do polévky. Povaříme ještě chvíli a vrátíme zpět zbylé kapustičky. Polévku můžeme vylepšit opečenou uzeninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Jak správně naporcovat drůbež? Články z

Komentáře k receptu: Polévka z růžičkové kapusty II.

Komentáře

  1. LaNicky   04.08.2011 | 19:42 | reagovat | závadný

    Výborná ;-) . Uvařila jsem ji přiteli a když jsem se vrátila ráno z práce, po polévce ani památka. Myslím, že to mluví za všechno. Takže děkuji za recept, ke kterému se budu ráda vracet <3

  2. Hana Rožníčková   30.10.2006 | 9:11 | reagovat | závadný

    Ale, ale Anonyme, zase vadí jíška? Já být Vámi, tak tyto komentáře nečtu, ale jdu do dietních pokrmů...aby se nezvyšoval cholesterol!!!Příště bych se podepsala!!!!

  3. Anonym   30.10.2006 | 3:18 | reagovat | závadný

    Nemixuji, ale ještě syrové krájím na drobno, nesmažím, nedávám jíšku, nedávám solamyl ,nedávám uzeninu, dávám česnek, dávám bylinky, krapet muškátového oříšku, ke konci rozkverlám celé vejce a přidám trochu hrubé krupice, kapku mléka nebo zakysané smetany. BTW: Proč by se měla do všeho patlat jíška? Jsou to jenom prázdné kalorie, navíc podporuje zvyšování cholesterolu.

  4. Miroslava Severová   04.10.2006 | 13:13 | reagovat | závadný

    Polevku nemixuji, ale kapustičky pokrájím a podusím na troše másla(rostlinného) nebo oliv. oleje, pak přidám na kostičky nakrájenou uzeninu a ještě osmažím. Zaliju vodou a asi 15 min. povařím a zahustím máslovou jíškou. navrh se může zakvedlat vejce.

  5. Martina Š.   09.01.2005 | 19:53 | reagovat | závadný

    Nepíše se, jestli kysanou nebo sladkou smetanu,tak risknu kysanou(doufám, že to tím celé nezkazím :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X