Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1x
1
5 1 Polévka z růžičkové kapusty II. 5 1
Autor:

Polévka z růžičkové kapusty II.

Snadné
Ingredience
Růžičková kapusta 400 g
Smetana 1/4 l
Žloutek 2 ks
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Voda 2 l
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očištěné a oprané kapustičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletý pepř, muškátový oříšek a osolíme. Vaříme asi 20 minut. Když jsou kapustičky měkké, tak jich asi 10-15 vylovíme a dáme stranou. Ostatní rozmixujeme ponorným mixérem. V misce rozmícháme smetanu se žloutky a solamylem a vlijeme do polévky. Povaříme ještě chvíli a vrátíme zpět zbylé kapustičky. Polévku můžeme vylepšit opečenou uzeninou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Polévka z růžičkové kapusty II.

Komentáře

  1. LaNicky   04.08.2011 | 19:42 | reagovat | závadný

    Výborná ;-) . Uvařila jsem ji přiteli a když jsem se vrátila ráno z práce, po polévce ani památka. Myslím, že to mluví za všechno. Takže děkuji za recept, ke kterému se budu ráda vracet <3

  2. Hana Rožníčková   30.10.2006 | 9:11 | reagovat | závadný

    Ale, ale Anonyme, zase vadí jíška? Já být Vámi, tak tyto komentáře nečtu, ale jdu do dietních pokrmů...aby se nezvyšoval cholesterol!!!Příště bych se podepsala!!!!

  3. Anonym   30.10.2006 | 3:18 | reagovat | závadný

    Nemixuji, ale ještě syrové krájím na drobno, nesmažím, nedávám jíšku, nedávám solamyl ,nedávám uzeninu, dávám česnek, dávám bylinky, krapet muškátového oříšku, ke konci rozkverlám celé vejce a přidám trochu hrubé krupice, kapku mléka nebo zakysané smetany. BTW: Proč by se měla do všeho patlat jíška? Jsou to jenom prázdné kalorie, navíc podporuje zvyšování cholesterolu.

  4. Miroslava Severová   04.10.2006 | 13:13 | reagovat | závadný

    Polevku nemixuji, ale kapustičky pokrájím a podusím na troše másla(rostlinného) nebo oliv. oleje, pak přidám na kostičky nakrájenou uzeninu a ještě osmažím. Zaliju vodou a asi 15 min. povařím a zahustím máslovou jíškou. navrh se může zakvedlat vejce.

  5. Martina Š.   09.01.2005 | 19:53 | reagovat | závadný

    Nepíše se, jestli kysanou nebo sladkou smetanu,tak risknu kysanou(doufám, že to tím celé nezkazím :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale
Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra? Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra?
Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web