Autor:

Polévka z pampelišky - smetanky

Střední
Ingredience
Pampeliškové kořeny
(s mladými lístky)
4 ks
Slunečnicový olej 3 lžíce
Celozrnná mouka
Graham
2 lžíce
Sůl  
Petrželová nať
sekaná
 

Postup přípravy:

Kořen pampelišky sbíráme od časného jara do konce dubna nebo pak až od poloviny října do zámrazu. V ostatních obdobích roku je kořen hořký a tuhý.

Kořeny pampelišky odkrojíme od listů a očistíme. Nakrájíme na kolečka, která osmahneme na oleji do růžova. Zaprášíme moukou a po chvíli zalejeme 1 1/4 l vody. Vaříme 10 minut mírným varem. Pak přidáme jemně usekané mladé listy pampelišky včetně žlutého „srdíčka“ a povaříme ještě 5 minut. Můžeme rozmixovat. Mírně osolíme, na talíři zdobíme sekanou petrželovou natí, můžeme doplnit kostičkami osmažené housky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Polévka z pampelišky - smetanky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web