Polévka z pampelišky - smetanky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks pampeliškové kořeny (s mladými lístky)
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce celozrnná mouka Graham
    • sůl
    • petrželová nať sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kořen pampelišky sbíráme od časného jara do konce dubna nebo pak až od poloviny října do zámrazu. V ostatních obdobích roku je kořen hořký a tuhý.
2
Kořeny pampelišky odkrojíme od listů a očistíme. Nakrájíme na kolečka, která osmahneme na oleji do růžova. Zaprášíme moukou a po chvíli zalejeme 1 1/4 l vody. Vaříme 10 minut mírným varem. Pak přidáme jemně usekané mladé listy pampelišky včetně žlutého "srdíčka" a povaříme ještě 5 minut. Můžeme rozmixovat. Mírně osolíme, na talíři zdobíme sekanou petrželovou natí, můžeme doplnit kostičkami osmažené housky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.