Autor:

Polévka z pampelišky - smetanky

Střední
Ingredience
Pampeliškové kořeny
(s mladými lístky)
4 ks
Slunečnicový olej 3 lžíce
Celozrnná mouka
Graham
2 lžíce
Sůl  
Petrželová nať
sekaná
 

Postup přípravy:

Kořen pampelišky sbíráme od časného jara do konce dubna nebo pak až od poloviny října do zámrazu. V ostatních obdobích roku je kořen hořký a tuhý.

Kořeny pampelišky odkrojíme od listů a očistíme. Nakrájíme na kolečka, která osmahneme na oleji do růžova. Zaprášíme moukou a po chvíli zalejeme 1 1/4 l vody. Vaříme 10 minut mírným varem. Pak přidáme jemně usekané mladé listy pampelišky včetně žlutého „srdíčka“ a povaříme ještě 5 minut. Můžeme rozmixovat. Mírně osolíme, na talíři zdobíme sekanou petrželovou natí, můžeme doplnit kostičkami osmažené housky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Polévka z pampelišky - smetanky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web