Autor:

Polévka "z nouze ctnost"

Snadné
Ingredience
Olivový olej  
Mrkev 1 ks
Celer 1 ks
Petržel 1 ks
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Masox
nebo libeček
1 kostka
Krupice 1 lžíce
Vejce 1 ks
Petrželka 1 lžíce
Pažitka 1 lžíce
Majoránka
čerstvá
1 špetka
Muškátový oříšek
nebo květ
1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na oleji zpěníme cibulku, až začne trošku hnědnout, přidáme na nudličky nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Přidáme celer a petržel též na nudličky. Zasypeme 1 lžící krupice a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme masox nebo libeček a povaříme. Nakonec vmícháme vejce, česnek a bylinky.

Po usmažení mrkve v tuku jsou na polévce mastná zlatá oka jako z hovězího vývaru. A tak lze uvařit levně slavnostní polévku bez masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Polévka "z nouze ctnost"

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web