Polévka "z nouze ctnost"

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olivový olej
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      kostka masox nebo libeček
    • 1
      lžíce krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      špetka majoránka čerstvá
    • 1
      špetka muškátový oříšek nebo květ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibulku, až začne trošku hnědnout, přidáme na nudličky nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Přidáme celer a petržel též na nudličky. Zasypeme 1 lžící krupice a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme masox nebo libeček a povaříme. Nakonec vmícháme vejce, česnek a bylinky.
2
Po usmažení mrkve v tuku jsou na polévce mastná zlatá oka jako z hovězího vývaru. A tak lze uvařit levně slavnostní polévku bez masa.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.