Autor:

Polévka z naší zahrádky

Střední
Ingredience
Brambory
2-3
3 ks
Mrkev 1 ks
Petržel 1 ks
Kedlubna 1 ks
Hrách 1 hrst
Cibule
malá
1 ks
Máslo
nebo olej
 
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Nové koření  
Masox  kostka
Pažitka
nebo zelená petrželka
 
Voda
1-1,2
1 l

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky. Petržel a půlku mrkve na tenká kolečka, druhou půlku mrkve nastrouháme. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej a smažíme na něm nastrouhanou mrkev dokud nepustí barvu. Pak přidáme mouku a ještě chvilku mícháme.

Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme všechnu zeleninu, kostku masoxu nebo slepičího bujonu, 3 kuličky nového koření a za občasného míchání přivedeme k varu.

Vaříme asi deset minut, přidáme špetku pepře a majoránky a ještě jednu nebo dvě minuty povaříme.

Na talíři posypeme polévku drobně pokrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Polévka z naší zahrádky

Komentáře

  1. MIRKA AKRIM   23.04.2010 | 10:42 | reagovat |

    Jeste davam porek, udela to pikantnejsi chut.

  2. Zuzana Tesárková   20.02.2006 | 15:49 | reagovat |

    taky ji zkusim uvarit a pak dam vedet jak se povedla.

  3. Monika Jabůrková   03.11.2005 | 19:04 | reagovat |

    Myslím, že tato polévka bude dobrá, ale musím ji nejdříve vyzkoušet

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web