Polévka z makrel a lilku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule velká
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      ks lilek
    • 1
      kostka masox zeleninový
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      plechovka makrely v tomatě s chilli paprikou
    • 1
      ks rajče
    • 1
      balíček mražená zelenina polévková

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli na kostičky osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájený omytý lilek a dusíme. Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a na hrubo nakrájené rajče. Zvolna dusíme asi 15 minut.
2
Mezitím do 1 litru vody s kostkou zeleninového vývaru a lžičkou soli přisypeme mraženou zeleninu a vaříme do měka (asi 5 minut). Za stálého míchání vsypeme ryby s lilkem a cibulí a povaříme dalších 5 minut.
3
Na drobno nasekáme medvědí česnek a pažitku a na každý talíř nasypeme zruba polévkovou lžíci. Navrch můžeme přidat kopeček šlehačky.
4
Podáváme s opečeným toustovým chlebem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.