Polévka z kysaného zelí - dietní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kysané zelí
    • 4
      dl voda
    • 100
      g brambory
    • 10
      g hladká mouka
    • 1
      dl mléko polotučné
    • sůl
    • pažitka
    • kmín
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okapané zelí nakrájíme na menší kousky, zalijeme horkou vodou a vaříme. Po chvilce přidáme brambory nakrájené na kostičky, kmín, papriku a vaříme dále. Mouku rozmícháme v mléce, nalijeme do polévky a vaříme, až brambory a zelí změknou.
2
Při podávání posypeme polévku jemně nakrájenou pažitkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Mirka Kočí
    Mirka Kočí |

    13. 12. 2005 11:18

    Brambory se v kyselé polévce neuvaří. Doporučuji je uvařit zvlášť, potom spojit a dovařit. Jinak velmi dobrý recept.

  • Drnda
    Drnda |

    14. 2. 2005 14:35

    Tu anglickou bych nakrájela na slaboulinké plátky, když se při dietě nesmí tlusté ..

  • Anonym
    Anonym |

    14. 2. 2005 13:07

    a ještě bych tam nakrájela kousek anglické,ale to by už nebylo tak dietní,ale stojí to zato.