Autor:

Polévka z hlávkového salátu

Snadné
Ingredience
Hlávkový salát  
Smetana  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Listy hlávkového salátu omyjeme a poté vložíme do hrnce, přilijeme vodu (přiměřeně k velikosti salátu) a vaříme do té doby, než jsou listy měkké (většinou je to asi půl hodiny, podle typu sporáku). Poté na pár minut odstavíme.

Následně polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Dáme znovu na plotnu, přilijeme smetanu (může být i mléko) a sůl a ještě chvíli povaříme.

Poznámka: hlávkový salát by neměl být moc starý, potom totiž zhořkne a není to dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Polévka z hlávkového salátu

Komentáře

  1. basanta   12.06.2012 | 13:36 | reagovat |

    Výborná, jen jsem přidala na dochucení masox a vegetu bez glutamanu a při podávání osmaženou housku, pochutnala si i roční dcera.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web