Polévka z cuket na balkánský způsob

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g cuketa zelená (zucchini - mladé speciální tykvičky)
    • 4
      lžíce jáhly vařené
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 100
      g bílý jogurt
    • 1
      ks vejce malé
    • kopr sekaný
    • 4
      plátek kapie

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Neloupané cukety nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. 1 1/4 l vody přivedeme k varu, vložíme nastrouhané cukety a vaříme 5 minut. Pak přidáme světlou jíšku připravenou z oleje a mouky a povaříme 8 minut. Rozmixujeme a přidáme jemně sekaný kopr, dochutíme solí a nakonec vmícháme v jogurtu rozšlehané vejce a již jen prohřejeme. Na talířích utvoříme z jáhlí 3 malé škubánky, zalejeme horkou polévkou a zdobíme kolečkem kapie a snítkou kopru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.