Polévka z čínského zelí II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: macouch

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      ml zeleninový vývar
    • 0,5
      kg čínské zelí
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce suché sherry
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • 1
      ks chilli papričky
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninový vývar přivedeme k varu, vložíme do něj nakrájené čínské zelí a vaříme 10 - 15 minut.
2
V hrnku smícháme ocet, sojovku, cukr a sherry a vlijeme do polévky. Přidáme nakrájenou chilli papričku, podle chuti osolíme a vaříme asi 2 minuty.
3
Škrob smícháme s vodou na hladkou kaši a postupně vmícháme do polévky. Za stálího míchání povaříme polévku do zhoustnutí.
4
Rozpis ingredienci je jen orientační, já většínou naplním hrnec vývarem (někdy jen vodou) a přiměřeně přidávám nakrájené zelí.
5
Škrob pak často ještě přidávám, protože máme polévku raději hustější.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.