Polévka z chřestu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g chřest
    • rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 700
      ml zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml sladká smetana
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest očistíme, tvrdé konce odřízneme a nakrájíme na menší kousky, osušíme. Na rozpáleném oleji orestujeme kostičky cibule, přidáme chřest a za občasného míchání restujeme několik minut. Potom chřest zalijeme horkým vývarem a pod pokličkou vaříme doměkka. Část chřestu vyjmeme a odložíme stranou, zbytek rozmixujeme, osolíme, okořeníme, zalijeme smetanou, vínem a několik minut povaříme. Poté vložíme zpátky odložený chřest a polévku ochutíme cukrem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Monika Kaznowska
    Monika Kaznowska |

    12. 1. 2009 21:24

    Vyborna :)

  • Adela O
    Adela O |

    3. 11. 2008 17:08

    moc dobry.. ;-)