Autor:

Polévka z červené čočky s koňakem

Střední
Ingredience
Červená čočka 300 g
Brambory 3 ks
Mrkev 2 ks
Cibule 1 ks
Bobkový list 1 ks
Česnek
4-6
6 stroužek
Smetana 100 ml
Hladká mouka 1 lžička
Sůl  
Zázvor  
Vaječný koňak 2 lžíce
Hřebíček 4 ks
Klobása
pikantnější
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do osolené vody dáme vařit čočku, na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, celou klobásu, cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky, bobkový list a stroužky česneku. Když je zelenina měkká, vyjmeme cibuli a bobkový list, ochutíme zázvorem.

Klobásku nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do polévky. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlejeme do polévky, necháme přejít varem. Odstavíme z ohně a přidáme koňak.

Poznámka: polévka je chutnější, když zeleninu vaříme ve vývaru z uzeného masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Karotková polévka s řapíkatým celerem Karotkové hody nejen pro vegetariány Články z

Komentáře k receptu: Polévka z červené čočky s koňakem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web