Autor:

Polévka z červené čočky s koňakem

Střední
Ingredience
Červená čočka 300 g
Brambory 3 ks
Mrkev 2 ks
Cibule 1 ks
Bobkový list 1 ks
Česnek
4-6
6 stroužek
Smetana 100 ml
Hladká mouka 1 lžička
Sůl  
Zázvor  
Vaječný koňak 2 lžíce
Hřebíček 4 ks
Klobása
pikantnější
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do osolené vody dáme vařit čočku, na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, celou klobásu, cibuli, do které jsme napíchali hřebíčky, bobkový list a stroužky česneku. Když je zelenina měkká, vyjmeme cibuli a bobkový list, ochutíme zázvorem.

Klobásku nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do polévky. Ve smetaně rozkvedláme mouku, vlejeme do polévky, necháme přejít varem. Odstavíme z ohně a přidáme koňak.

Poznámka: polévka je chutnější, když zeleninu vaříme ve vývaru z uzeného masa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Polévka z červené čočky s koňakem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web