Autor:

Polévka Thajáno

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 2
Ingredience
Kuře
celé, nebo prsní kuř. řízky
1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Bobkový list  
Tymián  
Nové koření  
Drůbeží vývar 2 kostka
Cibule
větší
2 ks
Cuketa 1 ks
Pórek 1 ks
Mrkev 1 ks
Brokolice 1 ks
Limetka
kůra
2 ks
Zázvor
velký
1 ks
Chilli papričky 3 ks
Limetková šťáva  
Kokosové mléko 2 plechovka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Celé kuře nebo jen kuřecí prsní řízky vložíme do papiňáku do vody, přidáme sůl, pepř, bobkový list, dost tymiánu, případně i nové koření a asi dvě kostky kuřecího vývaru a celé povaříme.

Pak kuře vyndáme, obereme maso a nakrájíme ho na kousky do polévky. Pokrájíme asi dvě větší cibule a dáme je na pánev zpěnit na olivovém oleji. Přidáme na kousky nakrájenou zeleninu nejlépe cuketu, pórek, mrkev a třeba i brokolici, dále kůru ze dvou limetek v kouscích velkých asi jako nehet na malíčku a na menší kousky pokrájený velký kus zázvoru (zázvor i kůru z limetky ne moc malé, aby byly cítit na skus). Poté drobně pokrájenou ostrou papričku nebo lžičku pálivé papričkové pasty.

Vše zalijeme hotovým vývarem a povaříme. Až bude uvařeno, přidáme šťávu ze dvou limetek a jednu malou konzervu (možno i dvě) kokosového mléka. Vše vmícháme a už nevaříme. Kdo to má rád, může si polévku zahustit trochou škrobové moučky. Tato polévka je s pečivem možná i jako hlavní chod.

Recept podle pana Baudyše z pořadu Prostřeno!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Polévka Thajáno

Komentáře

  1. Simča S.   20.03.2011 | 19:48 | reagovat |

    Opět okopírováno (doslova) z http://prostreno.net/thajska-kureci-polevka-s-kokosovym-mlekem/ . Nemám nic proti přebírání receptů odjinud, ale viděla bych to tak, že recept zkusím a dopíši k němu vlastní poznatky. A HLAVNĚ uvedu zdroj!!!

    1. Katull   20.03.2011 | 19:49 | reagovat |

      Dobře uvedu zdroj !!

      1. Klára K.   20.03.2011 | 20:03 | reagovat |

        Tú Adrianu musíš pridávať ku každému receptu? Aby to nebolo také okaté, mohla by si občas zmeniť meno :'( :'( :'( :'( :'(

        1. Katull   21.03.2011 | 16:17 | reagovat |

          Ta Adriana nejsem já !! A tohle mi přijde jako dost vážné napadení. . .Kláro, ke každému mému receptu píšete jen samou kritiku !! Pokud Vás baví lidi kritizovat, soustřeďte se na chvíli zase na někoho jiného. . .

          1. Jarka O.   21.03.2011 | 17:59 | reagovat |

            A podle Tebe máme chválit recepty, které jsou neúplné, obšlehnuté, mají chyby v postupu i ingrediencích??? Když něco děláš, tak pořádně. Až budou Tvoje recepty správně napsané, ubydou kritiky. Možná by ses měla zamyslet, protože asi budeme mít pravdu, když je nás tolik, co Tě kritizujeme, ne? =-O :-! O:-)

  2. Adriana   20.03.2011 | 19:14 | reagovat |

    Mám ráda naopak pikantní a pálivé a takhle dobré polévky, prootže tahle vypadá chutně! a ten zázvor tam musí být?

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web