Polévka s nivou a hráškem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 100
      g sýr niva
    • 300
      g mražený hrášek nebo čerstvý
    • 1
      kostka masox hovězí
    • 1
      špetka pažitka
    • 1
      špetka petrželka
    • 250
      ml mléko
    • olej
    • 250
      ml vývar z hrášku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme ve středně velkém hrnci, na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou nivu, kterou necháme rozpustit, mezitím uvaříme hrášek (POZOR, vodu z hrášku nevylíváme a osolíme špetkou soli). Do hrnce s cibulí a nivou přidáme mléko. Uvařený hrášek dáme stranou a vývar (250 ml) přidáme do hrnce. Chvíli povaříme. Uvařený hrášek přidáme do hrnce a všechno rozmixujeme, můžeme osolit podle chuti, ale bujón je už dost slaný.
2
K polévce jsou výborné osmažené, na drobno nakrájené rohlíky, či housky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    9. 10. 2006 08:44

    Recept jsem zkoušela ale musím říct že nepatří k tomu nejlepšímu co jsem jedla. Rozmixovanou polévku doporučuji ještě přecedit a pokud nejste vyloženě milovníci Nivy, asi je lepší příště uvařit prostě hráškový krém.