Polévka s kerblíkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      l vývar
    • 200
      ml smetana ke šlehání 100-200
    • 150
      g kerblík
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a dohladka ji umícháme (neměla by přijmout žádnou barvu a nesmí být zahnědlá), za stálého míchání přilijeme vývar a přivedeme k varu. Krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem.
2
Přidáme smetanu a najemno pokrájený kerblík a ve vařící polévce jej několik minut před podáváním důkladně prohřejeme (již nevaříme).
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    20. 3. 2008 17:21

    Kerblík třebule jje jednoletá bylina vůní připomínající anýz.http://www.veronica.cz/?id=253&i=45

  • Jolka Holka
    Jolka Holka |

    20. 3. 2008 12:42

    Vařím už dost dlouho, ale bohužel nevím co je to kerblík?