Polévka postaru, zvaná černá

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g brambory
    • 20
      g kysané zelí
    • 20
      g sušené houby
    • 40
      g hladká mouka
    • 40
      g tuk (Sádlo, olej, máslo)
    • 0,5
      ks cibule
    • majoránka
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory, předem namočené houby a vymačkané zelí zalijeme trochou studené vody a uvaříme do měkka. Z tuku, cibule a mouky připravíme jíšku, kterou bramborovou směs zahustíme. Na závěr ji osolíme, okořeníme, vmícháme česnek.
2
Tento pokrm se dříve podával k snídani. Brambory a sušené houby dodaly vlákninu,česnek s kysaným zelím zase vitamíny:-)
3
**Zdroj:** pokrmy z Hlinska
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.