Autor:

Polévka dýňová na česneku s houstičkou

30 minut PT0H30M
Porce: 4
Ingredience
Dýně
může být Hokaido, muškátová i máslová
1/2 ks
Brambory 1 ks
Mrkev 1 ks
Malý celer 1/2 ks
Celerová nať 1 lžíce
Slunečnicový olej 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek  
Houska z předešlého dne 1 ks
Voda 1,5 l

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

- dýni i zeleninu omyjeme, dýni překrojíme napůl, odstraníme semínka, pokud má poškozenou kůru nebo tvrdou, oloupeme, jinak necháme, vše nakrájíme na kousky cca 3 cm velké
- celerovou nať (lze i petrželku podle chuti) i zeleninu vložíme do hrnce s vodou a vaříme cca 15 minut doměkka
- mezitím si nakrájíme na kostičky housku a opečeme ji na oleji dozlatova
- uvařenou zeleninu i s vývarem rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, osolíme, opepříme dle chuti (je dobrá i se sušenou majoránkou), přidáme nastrouhaný česnek
- polévku podáváme nejlépe v horké misce, posypanou houstičkou
- mňam

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Polévka dýňová na česneku s houstičkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web