Polévka čočková ze zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Geeog

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bílé zelí
    • čočka
    • slunečnicový olej
    • hladká mouka
    • paprika - sladká
    • paprika
    • cibule
    • sůl
    • masox
    • smetana
    • ocet
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku předem namočíme. Zelí propláchneme a překrájíme na menší. Cibuli zpěníme na oleji přidáme mouku, lžičku pálivé papriky a 3 lžičky sladké papriky.
2
Čočku ze zelím uvaříme do měkka a přidáme masox. Zahustíme paprikovou jíškou. Necháme provařit a dochutíme octem, solí cukrem.
3
Na závěr zjemníme smetanou. Druhý den je ještě lepší.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • judita klimentová
    judita klimentová |

    1. 2. 2009 19:08

    Výborná polévka....ja jsem jíšku hned zalila vodou a v ní nechala uvařit čočku a zelí jsem přidala nakonec:)

  • Petule B.
    Petule B. |

    9. 10. 2008 19:42

    Vynikající! Kombinaci čočka-zelí jsem dělala poprvé, takže jsem nadšena o to víc. Když jsem vařila čočku a zelí, šoupla jsem tam navíc bobkový list a špetku drceného kmínu. 1.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    2. 1. 2007 09:46

    Přiznám se,že jsem zapomněla na smetanu,přidala zbylé klobásky ze Silvestra a nakonec zjemnila polévku trochou mléka.Zelí tam patří kyselé a celkový dojem byl úchvatný.Moc jsme si všichni pochutnali.:o)

  • Naďa Ambrožová
    Naďa Ambrožová |

    22. 2. 2006 13:49

    Mám za to, že se jedná o kysané zelí... i vzhledem k poznámce, že se má propláchnout.

  • Maida
    Maida |

    14. 7. 2005 22:55

    Marcelo Slamdecková - "Cibuli zpěníme na oleji přidáme mouku, lžičku pálivé papriky a 3 lžičky sladké papriky".

  • Anonym
    Anonym |

    14. 7. 2005 22:55

    Postup na paprikovou jíšku je v receptu uveden. "Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mouku ...

  • Janinka
    Janinka |

    14. 7. 2005 21:40

    Marcelko, vždyť to v tom receptu je napsané - prostě děláte jíšku jako obvykle, ale navíc do ní přidáte mletou papriku. Já nejdřív na tuku zpěním vlastní papriku a pak teprve přidám mouku. Ale musíte dát pozor - pokud použijete tuto variantu, tak tu papriku zpěnit jen opravdu krátce - jinak se Vám spálí a jíška nebude stát za nic. Tak přeji ať se Vám to povede!

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    14. 7. 2005 19:25

    jak udelam paprikovou jisku????Take jsem jedla podobnou polevku s fazoli zelim a houbama.Vari to nas znamy na vanoce.,Vyborne

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    24. 6. 2005 09:38

    Mam podobny recept na kysane zeli s fazoli, postup je stejny, rada bych zkusila i tu vasi cocku. Mate na mysli kysane zeli, v receptu to neni napsane?