Autor:

Pohřební guláš

Střední
Ingredience
Maso
hovězí, vepřové, drůbeží
1 kg
Vepřová játra
můžou být i hovězí
200 g
Cibule 1/2 kg
Sojová omáčka 2 lžíce
Majoránka 3 lžíce
Mletá paprika 10 lžíce
Červené feferonky
sušené
2 ks
Kečup - jemný 2 lžíce
Hořčice plnotučná 1 lžíce
Knorr Aromat 1 špetka
Instantní jíška
tmavá
2 lžíce
Olivový olej
na smažení
1 dl
Bobkový list 2 ks
Voda 1 l

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Tento guláš má hodně výraznou chuť - je to takové „chlapské jídlo“.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na slabém ohni dočervena. Smažíme pomalu, cibule získá sladkou chuť!
Na osmaženou cibuli vložíme maso nakrájené na kostky - můžete smíchat vepřové a hovězí nebo jakékoliv drůbeží. Pokud smícháte drůbeží s hovězím či vepřovým, počítejte s tím, že se maso rozpadne (což ale nijak nevadí chuti).
Maso necháme zatáhnout a zalejeme kašičkou připravenou z kečupu, hořčice a sojovky. Promícháme, okořeníme hromadou papriky (pozor! paprika se nesmí smažit, aby nezhořkla), majoránkou a feferonkami (2 ks - hodně ostrý, 1 ks málo ostrý, můžete i vynechat).
Podlejeme vodou, dusíme, až maso změkne. Játra necháme zmrazit a nastrouháme na hrubém struhadle, jakmile je maso měkké přidáme ke guláši a povaříme cca 10 minut - guláš získá jednak „divokou“ chuť, podobnou zvěřině, jednak se zahustí.
Pokud se vám zdá málo pikantní, dodělejte si zálivku kečup+hořčice+sojovka. Dohustíme jíškou na oblíbenou hustotu (my děláme hodně řídký), příp. dosolíme Knorr Aromatem.
Na talíři ozdobíme tenounkými kolečky cibule a cibuli dejte ještě do mističky zvlášť, ať si každý může „nandat“.
Ideální příloha: čerstvý chleba.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Pohřební guláš

Komentáře

  1. michal vaňhara   03.03.2009 | 14:04 | reagovat |

    Guláš mě nadchnul, taky mě dostala ta paprika, proto jsem při osmé lžíci přestal:). Po množství gulášů "na jedno brdo" konečně jeden skvělý nejen chutí, ale i názvem. Dokonce chutnal i sousedovi a to je frňůs!!!

  2. Anonym   08.01.2008 | 14:45 | reagovat |

    tak tohle je opravdu pohřební guláš!!!:-) přesně, jak se vyjádřili ostatní 10 lžic! papriky mleté na půl kilo masa a tolik jiných ingrediencí!zbytečně přeplácané. a název pokrmů zbytečně morbidní.

  3. Marsi   07.01.2008 | 19:19 | reagovat |

    Jo tak uz mi to jako blondyne doslo...nejprve to snim a pak mne pohrbi,pac mne z toho klepne...:-) no proti gustu zadny disputat,ale to asi zabije ta paprika,ne? Take majoranka uprostred vareni ztrati chut i vuni a prevalit to kecupem,neodsuzuji,ale tohle urcite nevyzkousim.

  4. Tereza J.   07.01.2008 | 11:50 | reagovat |

    Ja som myslela, že som Helenka sama, ale vidím, že nie. Keď som to prečítala, až ma zamrazilo. Prečo tan názov, veď pokrm môže byť dobrý.

  5. Hela -   07.01.2008 | 9:57 | reagovat |

    Název pokrmu mě natolik opuzuje, že bych to nemohla uvařit, natož pozřít.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web