Autor:

Pohankový prejt II.

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Pohanka
loupaná
200 g
Mleté maso
hovězí
500 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek 4 stroužek
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Pohanku propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou (asi dva prsty nad pohanku). Přivedeme k varu, povaříme minutu a pak odstavíme, přikryjeme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme dojít 20 min. Pak slijeme případnou přebytečnou vodu, v ideálním případě by se však měla všechna vstřebat do pohanky, abychom nepřišli o cenné látky v ní obsažené.

Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a restujeme, dokud se nerozdrolí. Pak přidáme kmín, podlijeme troškou vody a dusíme do změknutí a vyvření tekutiny. Na závěr dochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou a smícháme s pohankou. Vzniklou směs, která je vlastně takový zdravý prejt, jíme k dušenému kysanému zelí, bramborám či obojímu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Hovězí kebaby s dipem z červené řepy Babí léto na grilu nebo v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Pohankový prejt II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web