Autor:

Pohankový prejt II.

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Pohanka
loupaná
200 g
Mleté maso
hovězí
500 g
Cibule
velká
1 ks
Česnek 4 stroužek
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Kmín  
Majoránka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Pohanku propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou (asi dva prsty nad pohanku). Přivedeme k varu, povaříme minutu a pak odstavíme, přikryjeme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme dojít 20 min. Pak slijeme případnou přebytečnou vodu, v ideálním případě by se však měla všechna vstřebat do pohanky, abychom nepřišli o cenné látky v ní obsažené.

Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a restujeme, dokud se nerozdrolí. Pak přidáme kmín, podlijeme troškou vody a dusíme do změknutí a vyvření tekutiny. Na závěr dochutíme pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou a smícháme s pohankou. Vzniklou směs, která je vlastně takový zdravý prejt, jíme k dušenému kysanému zelí, bramborám či obojímu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Pohankový prejt II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web