Autor:

Pohankové rohlíky od Šmajstrlů

Střední
Ingredience
Pohanková mouka 500 g
Polohrubá mouka 500 g
Máslo 25 g
Cukr
Nebo med
2 lžíce
Droždí 40 g
Mléko
Trochu
 
Žloutek 1 ks
Sůl  
Kmín  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Z droždí si připravíme kvásek. Do mísy dáme mouky, kvásek, rozpuštěné, zchlazené máslo, cukr a podle potřeby mléko. Zpracujeme těsto, necháme vykynout.

Na pomoučeném vále rozválíme na obdélník, který rozkrájíme na trojúhelníky. Stáčíme do tenkých rohlíků, potřeme žloutkem, sypeme solí a kmínem a zprudka upečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kysané zelí Oblíbená ingredience - kysané zelí. Vyzkoušejte skvělé recepty! Články z

Komentáře k receptu: Pohankové rohlíky od Šmajstrlů

Komentáře

  1. Irena Karlíková   28.09.2007 | 15:24 | reagovat |

    To bych nebyla já, kdybych si každý recept nějakým způsobem neupravila. Takže - místo pohankové mouky jsem použila špaldovou, ale zdála se mi hrubší, tak jsem k ní přidala místo polohrubé mouky hladkou. Měla jsem lehce problém s množstvím mléka, ale nakonec se vše podařilo. Pekla jsem v elektrické troubě při 175° 20 minut a s výsledkem jsem spokojená já i můj 4letý syn, který mi celou dobu asistoval. Děkuji za recept. Příště vyzkouším s jiným druhem mouky.

  2. Miroslava Marková   31.05.2007 | 12:21 | reagovat |

    Já mám také problémy poznat,kdy je buchta pečená. Většinou se řídím podle toho, že se těsto odděluje od okrajů plechu. Do kynutého píchnu vidličkou nebo špejlí a pokud je na nich přichycené těsto-lepí se, ještě není pečeno. Ale chce to všechno jen praxi a dobře hlídat troubu.

  3. Magda   31.05.2007 | 12:06 | reagovat |

    Souhlasím, každá trouba peče jinak. Lenko, je snad normální zkoušet , zda je těsto už propečené případně zda má požadovanou barvu ne? Nebo vy dáte do trouby např.na 30 minut dle receptu a pak aniž zkontrolujete jak buchta vypadá troubu vypnete?

  4. Lenka Schillerová   31.05.2007 | 12:04 | reagovat |

    No jo, mně by se ale stejně hodila alespoň ta orientační doba. Teď jsem právě dokončila rohlíky při 250 stupních Celsia, pekla jsem je 12 minut a jsou nedopečené. :-( Ach jo.

  5. Lenka Schillerová   31.05.2007 | 12:04 | reagovat |

    No jo, mně by se ale stejně hodila alespoň ta orientační doba. Teď jsem právě dokončila rohlíky při 250 stupních Celsia, pekla jsem je 12 minut a jsou nedopečené. :-( Ach jo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web