Autor:

Pohankové rizoto s mungo klíčky

25 minut PT0H25M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Pohanka 300 g
Mungo - klíčky 2 hrst
Sterilovaná zelenina
nejlépe Moravanka (mírně pikantní zel. směs)
 
Jarní cibulka 1 ks
Horká voda 2 hrnek
Olivový olej 2 lžíce
Sůl 1 lžíce
Pepř mletý 1 lžíce
Česnek sušený 1 lžička
Kari 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně

Na oleji lehce osmahneme cibulku, přidáme zeleninu (pokud použijeme pikantní zeleninovou směs Moravanka, dáme okurky a cibulky stranou), samozřejmě můžeme použít klasickou mraženou zeleninu. Okořeníme podle chuti.
Přidáme klíčky a zalijeme trochou horké vody a necháme chvilku povařit. Pro lepší chuť můžeme přidat kostku zeleninového bujonu.
Dále přisypeme pohanku a dolijeme vodou tak, aby byla voda nad pohankou cca 1 cm. Minutu povaříme a hrnec dáme stranou přikrytý pokličkou.
Počkáme, až se voda vsákne do pohanky, a můžeme podávat s okurkami a cibulkami nebo jen tak samotné. Je vynikající i studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Pohankové rizoto s mungo klíčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web