Pohankové rizoto s mungo klíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
25 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Maylee

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g pohanka
    • 2
      hrst mungo - klíčky
    • sterilovaná zelenina nejlépe Moravanka (mírně pikantní zel. směs)
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 2
      hrnek horká voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 1
      lžička česnek sušený
    • 1
      lžička kari

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji lehce osmahneme cibulku, přidáme zeleninu (pokud použijeme pikantní zeleninovou směs Moravanka, dáme okurky a cibulky stranou), samozřejmě můžeme použít klasickou mraženou zeleninu. Okořeníme podle chuti.
2
Přidáme klíčky a zalijeme trochou horké vody a necháme chvilku povařit. Pro lepší chuť můžeme přidat kostku zeleninového bujonu.
3
Dále přisypeme pohanku a dolijeme vodou tak, aby byla voda nad pohankou cca 1 cm.
4
Minutu povaříme a hrnec dáme stranou přikrytý pokličkou.
5
Počkáme, až se voda vsákne do pohanky, a můžeme podávat s okurkami a cibulkami nebo jen tak samotné. Je vynikající i studené.
Zařazení: Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.