Pohankové karbanátky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g pohanka
    • 300
      g mleté maso
    • cibule
    • česnek
    • 2
      ks vejce 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • strouhanka Na obalení
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku nasypeme do vroucí vody a necháme dojít nejlépe pod dekou. Scedíme a přidáme ji k mletému masu. Pak přidáme pokrájenou cibulku, utřený česnek, vejce, sůl, pepř a majoránku. Z těsta připravíme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme po obou stranách.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    3. 11. 2008 22:01

    Terezka, ďakujem. Láka ma to, niekedy vyskúšam.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    3. 11. 2008 21:37

    Klárika, vriacou vodou sa pohánka zalieva tak, aby po pol hodinke bola vsiaknutá. Tak asi na 2 palce nad pohánku, pohánka sa nevarí, ale robí sa tak ako sa tu v recepte píše. Hrniec zakryješ, strčíš do perín :)))

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    3. 11. 2008 19:58

    Do akého množstva vody sa dáva ta pohánka, a aká má byť, keď sa znej zleje voda? To sa nevarí ako ryža?

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    3. 11. 2008 19:58

    Do akého množstva vody sa dáva ta pohánka, a aká má byť, keď sa znej zleje voda? To sa nevarí ako ryža?