Pohanková sekaná

Hodnocení:

Moje:

45 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g kuřecí maso prsa (uvařené)
    • 300
      g pohanka uvařená
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička mletý kmín
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku a kuřecí prsa důkladně rozmixujeme, přidáme máslo, koření, žloutky a promícháme. Poté lehce vmícháme bílky a nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček.
2
Dáme do pekáčku, nalijeme do poloviny vodu a pečeme cca 30 minut. Opravdu není nutné zahušťovat strouhankou, hmota dobře drží při sobě a sekaná není tak hutná, ale krásně nadýchaná.
3
Nejlíp chutná z bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Lenka Schillerová
    Lenka Schillerová |

    4. 4. 2007 11:49

    Dělala jsem o víkendu s malými změnami - napřed jsem uvařila osolená kuřecí prsa v papiňáku a do vniklého vývaru posléze putovala do papiňáku též na 10 min pohanka. Místo česneku jsem ochutila lžičkou česnekového krému (umixovaný extra virgin oliv. olej se solí a 2 hlavičkami česneku). Výborné. 1/4 mi jí ale zbyla (jsme dva), a tak jsem včera spáchala zeleninový vývar s mrkví, celeru s bujónem a na závěr do polévky putoval zbytek "sekané" na kostičky, vznikla LAHŮDKOVÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY V BIO KVALITĚ.

  • englicka
    englicka |

    2. 2. 2007 11:25

    jasně:o)))maso může být opravdu jakékoliv...jen to mleté bych určitě výrazněji dochutila,

  • Martina Placha
    Martina Placha |

    31. 1. 2007 21:42

    můžu dát místo kuřecích prsíček mletý maso?

  • engliš
    engliš |

    28. 1. 2007 13:36

    jojo,jednou jsem jí tolik snědla, že mi bylo po ní 3 dny špatně:o)))

  • Karolina Kostkova
    Karolina Kostkova |

    26. 1. 2007 21:27

    No, podle mne na pohance nic odlehceneho neni, ve skutecnosti je pekne hutna. Ale dobra, to je. Recept vypada slibne.

  • Alena
    Alena |

    26. 1. 2007 15:08

    hmmm,na odlehčený oběd-dobrý nápad.Udělám v týdnu:o))