Pohanka s droždím tebi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • majoránka
    • rajčata
    • petrželová nať
    • 2
      šálek pohanka
    • 4
      šálek voda vroucí
    • 8
      lžíce tebi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přebranou pohanku vsypeme do vařící vody, promícháme, vaříme asi dvě minuty a poté odstavíme z ohně, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla (pod peřinu) na půl hodiny.
2
Zatím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidáme droždí tebi, majoránku a chvíli pražíme. Když pohanka vsaje všechnu vodu, vmícháme do ní připravenou směs.
3
Podáváme ozdobené čerstvými dílky rajčat a posypané petrželovou natí.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    14. 5. 2007 11:56

    Droždí tebi se dá koupit v obchodech se zdravou výživou.

  • Marie L.
    Marie L. |

    11. 5. 2007 14:30

    A můžete ještě,prosím, napsat kde se koupí?

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    11. 5. 2007 13:21

    Droždí tebi jsou inaktivované kvasnice, v některých případechjsou použité pivovarské kvasnice i se sladovým výtažkem. obsahují velmi kvalitní bílkoviny, vitamíny skupiny B a řadu minerální prvků. používají se na zvýšení biologické hodnoty jídla. Nemají kvasící účinek ani nenarušují střevní mikroflóru a nezpůsobují poruchy trávení - toto všechno může nastat po konzumaci čerstvých (ale i pražených) kvasnic.

  • Jitřenka
    Jitřenka |

    11. 5. 2007 12:57

    Vážně netuším, co je droždí tebi. Ví to někdo?