Pohanka s cibulí

Hodnocení:

Moje:

30 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda 2 - 2,5
    • 1
      lžička sůl mořská
    • 4
      ks cibule velké
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička kurkuma

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku klasicky uvaříme ve slané vodě, 5-10 minut varu a necháme odstát pod utěrkou. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli (množství není překlep), ve Woku necháme pomalu zesklovatět, až zezlátnout na olivovém oleji, nesmí zhnědnout. Lehce vmícháme do pohanky a máme vynikající přílohu nebo i lehké samostatné jídlo.
2
Pohanku doporučuji hnědou, zůstává sypká, pohanková lámanka se rozvaří na kaši a v tomto případě by to nebylo to pravé ořechové. Podzimní varianta je přidat nakrájené na páře podušené houby, tato večeře slavila úspěch i u "zarytých masožravců".

Komentáře k receptu

  • markéta plíhalová
    markéta plíhalová |

    30. 12. 2008 12:17

    Je to moc dobré... :)

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    18. 10. 2007 13:32

    Tohle je opravdu skvele jidlo. Jako rozsireni doporucuji k cibuli (opravdu ji ma byt hodne) pridat jeste na kostky nakrajene tofu. Nejsem vegetarian, ale tenhle recept me naucil muj chorvatsky kolega a jsem rada. V teto kombinaci uz potom staci pridat jen salat a mate skvelou veceri.