Pohádka

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Cukr 170 g
Polohrubá mouka 60 g
Kakao 30 g
Do bešamelu
Máslo 100 g
Cukr 100 g
Kakao 40 g
Hnědý rum 1 lžíce
Poleva
Máslo 50 g
Cukr 50 g
Kakao 1 lžíce
Mléko 1/4 l
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Krém - bešamel
Hladká mouka 30 g
Mléko 1/4 l
Máslo 100 g
Cukr 100 g
Hnědý rum 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Utřeme 5 žloutků se 170 g cukru, přidáme polohrubou mouku, kakao a sníh z 5-ti bílků. Těsto dáme do dortové formy a pozvolna upečeme, necháme vychladnout. Z 30 g másla a 30 g hladké mouky uděláme růžovou jíšku, necháme vychladnout, přidáme 1/4 l mléka a uvaříme bešamel.

Utřeme 100 g másla, 100 g mletého cukru a 40 g kakaa, vmícháme studený bešamel a rum a natřeme na upečený korpus. Smícháme všechny přísady na polevu, kromě Solamylu a pomalu ohříváme, než začne směs vařit, přidáme Solamyl, už nevaříme. Nalejeme na moučník a necháme vychladit v ledničce. Příprava se zdá složitější, ale výsledek stojí za to.

Další varianta je, že těsto upeču na plechu s vyšším okrajem, potřu krémem, nakrájím na kostky a ty namáčím v polevě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Pohádka

Komentáře

  1. Eva O.   29.08.2006 | 12:48 | reagovat | závadný

    Pohádku jsem pekla tento víkend, i když mám trošku jiný recept tak podle svých zkušeností a toho jak se dívám na postup přípravy si myslím, že suroviny na 2 a 3 řádku (100g másla, 100g cukru a 1lžíce rumu) jsou napsány omylem na 2 řádku a patří jen do řádku 3. Já tedy osobně jsem dělala bešamel jen z jíšky (mouka+másla) a pak jsem uvařila s mlékem. I když samozřejmě nevím jak přesně to autorka myslela, ale možná některé kuchařky může plést, že je to uvedeno 2x.

  2. Anonym   07.07.2006 | 22:33 | reagovat | závadný

    Když znáte recept, tak to napište srozumitelnejjší,ať múžeme tuhle dobrutku udelat, prosíme.

  3. Jana   04.07.2006 | 16:59 | reagovat | závadný

    Souhlasim s pani Zdenou.Recept by mel byt vice srozumitelnejsi.Jsou tu i kucharky zacatecnice.

  4. Airan   04.07.2006 | 16:54 | reagovat | závadný

    I mne se ta pohadka libi, ukladam do oblibenich, dekuji.

  5. Zdena z JM   04.07.2006 | 8:59 | reagovat | závadný

    Díky za tenhle recept.Miluju pohádku,která se prodává téměř v každé cukrárně a tahle vypadá,že je to přesně ona.Akorát ten rozpis surovin a popis přípravy je místy trochu zmatený.Proč třeba nechávat jíšku vychladnout a pak smíchat s mlékem.Já bych studené mléko nalila do horké jíšky,uvařila bešamel a pak nechala vychladnout.A s těmi surovinami na krém-bešamel a do bešamelu je to taky dost zmatené. Ale zkušená kuchařka si s tím nějak poradí.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web