Autor:

Pochoutkový losos v majonéze

Snadné
Ingredience
Losos
celý, mražený
1 ks
Majonéza 4 lžíce
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Mraženou rybu necháme v lednici do druhého dne rozmrazit. Pak ji omyjeme, rozevřeme a protože je bez vnitřností, tak jen opatrně vyřízneme kostru a odřízneme ploutve. Rybu podélně rozdělíme na 2 filety a vykostíme. Losos má poměrně málo kostí a jsou dost velké, takže stačí přejíždět bříšky prstů po růžovém mase a když kostičku ucítíme, tak ji vytáhneme, nejlépe pinzetou.

Celá příprava ryby a vykostění netrvá déle než 5 minut a to stojí za ten pocit jíst potom rybu bez obav! Vykostěnou rybu položíme na plech vyložený pečícím papírem kůží dolů. Mírně osolíme a potřeme každou půlku asi 2 lžícemi majolky. Můžeme velmi lehce ochutit lístky čerstvé bazalky nebo šalvěje, ale nemusí být. Troubu vyhřejte na 230-250 °C (velmi nutné) a rybu v takto vyhřáté troubě pečte 9-10 minut. Poté ji vyndejte, nakrájejte na porce a ke každé přidejte proužek citronu.

Podávejte s bramborem nebo jen zeleninovým salátem.

Poznámka: celá ryba váží kolem 1 kg a lze ji koupit v každém supermarketu v ceně od 70-100 Kč za kg. Z tohoto množstí je 6 porcí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Horká čokoláda s domácími müsli tyčinkami Horské svačiny Články z

Komentáře k receptu: Pochoutkový losos v majonéze

Komentáře

  1. lambadario   21.06.2012 | 16:06 | reagovat | závadný

    Skvělý a úžasně rychlý receptík. Děkuji a dávám velkou 1****. Šárka :-)

  2. Gábina H   20.01.2009 | 9:11 | reagovat | závadný

    Dělala jsem v této úpravě pangase a byl vynkající. Jednotlivé porce jsem před pečením ještě zakápla pomerančovou šťávou. Velká 1!!

  3. blanka peterkova   09.08.2008 | 12:22 | reagovat | závadný

    Dnes jsme meli k obedu a bylo to vynikajici, jednoduche a hlavne rychle.

  4. bubul bubul   25.09.2007 | 13:54 | reagovat | závadný

    To byla ale dobrota. Nevěřila bych tomu, že je možné, něco tak dobrého dát k večeři na stůl od vyjmutí z lednice za 15 min. Rybu jsem nevykošťovala, ty 3 kostičky jsme vyndali až při jídle.

  5. Anonym   18.06.2007 | 15:33 | reagovat | závadný

    :-) heh ja mám na lince půlkilového lososa

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web