Pochoutka z Kréty

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g skopové maso
    • 8
      ks artyčoky
    • 4
      ks vejce
    • 400
      g bílý jogurt hustý
    • 300
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • citron
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso zbavíme viditelného tuku, nakrájíme na kostky silné asi 3 cm a ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji.
2
Poté je vyjmeme, osolíme, opepříme a vložíme do hluboké formy (např. bábovkové). Artyčoky oškrábeme, rozčtvrtíme a otřeme citronem (použijeme-li zmrazené pouze krájíme) a přidáme k masu.
3
Vejce rozšleháme, přidáme k nim jogurt a smetanu a vymícháme dohladka. Směs osolíme, opepříme a vlijeme do formy.
4
Ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova (asi hodinu).
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.