Pochoutka habešského císaře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček cukrářské piškoty
    • 2
      hrnek instantní káva
  • Krém
    • 120
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g máslo
    • 100
      g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme silnou kávu a necháme ji zchladnout.
2
Piškoty rychle namáčíme do kávy a klademe na tác nebo plech s vyšším okrajem jeden vedle druhého.
3
Potřeme krémem, na to opět piškoty (piškot na piškot). Opakujeme 3x.
4
Zakryjeme alobalem, zatížíme prkénkem a dáme do chladu.
5
Druhý den ozdobíme pařížskou nebo bílou šlehačkou a krájíme podle piškotů.
6
Krém: oba cukry a celá vejce ušleháme do pěny a v páře došleháme dohusta.
7
Hrnec s krémem postavíme do studené vody a mícháme do vychladnutí.
8
Našleháme změklé máslo a postupně do něj zašleháme zchladlý krém a rozehřátou čokoládu.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 2. 2006 09:51

    Toto je veľmi dobré. Už dávnejšie som pridala recept na koláč, kde sa toto vyskytuje medzi 2 plátmi cesta. Preto to poznám, v káve namočené piškóty sú výborné a strčené v kréme ešte lepšie.