Autor:

Plzeňská růže na bramborách

100 minut PT0H100M
Obtížné
Porce: 4
Ingredience
Vepřová kýta 4 plátek
Uzený bůček 80 g
Rostlinný olej 1/2 lžíce
Cibule 1/2 ks
Pórek 100 g
Mrkev 70 g
Vejce 1 ks
Klobása
šunková obyčejná
1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Hořčice 1 lžička
Tvrdý sýr
nastrouhaný na posypání
80 g
Brambory
na 4 porce
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzené, Grilování, Vepřové

Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej.

Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka a vše společně chvíli restujeme, pak přidáme vajíčko, sůl, špetku pepře a necháme srazit, odstavíme.

Maso naklepeme a snažíme se, ať vznikne z masa větší kruh, osolíme, opepříme, střed potřeme hořčicí.

Doprostřed dáme kopeček náplně. Klobásy na obou koncích 3 hlubšími řezy nařízneme tak, jako jsme zvyklí v létě naříznout na opékání na ohni.

Takže, máme je na obou koncích nařízlé, tak klobásu rozdělíme na dvě půlky, řezem postavíme na náplň a maso stáhneme ke klobásce do ranečku tak, aby vyčnívala ven ta nakrojená část. Zhruba polovina klobásky má čouhat ven.

Na dno namočeného římského hrnce vložíme brambory, nakrájené na větší kostky a osolené. V bramborách uděláme jamky a vložíme měšce, kolem nich posypeme brambory tvrdým strouhaným sýrem, ale nemusíme.

Hrnec vložíme do studené trouby a celková doba přípravy je zhruba 100 minut.

Ke konci přípravy víko odkryjeme.

Pečením nám měšce „rozkvetou“, klobása se rozevře jako u opékání na ohni.

Dáváme pozor, ty konečky se rády připalují.

Na náplň půjde místo mrkve a pórku použít směs mražené zeleniny. Kdo ji nemusí, tak udělá jinou náplň, např. ze žampiónů nebo nadrobno nakrájených jater, vše spojeno vajíčkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Maso plné bylinek Články z

Komentáře k receptu: Plzeňská růže na bramborách

Komentáře

  1. Lenka Prašivková   04.05.2007 | 10:23 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem to o víkendu a všem to moc chutnalo.Hlavně je to vše v jednom hrnci, což jsem ocenila při venkovním stolování.

  2. Maruš   22.01.2007 | 9:37 | reagovat | závadný

    Paní Halušková,jsem ráda že Vám chutnalo.Recept jsem kdysi vyčetla v nějakém časopise,dělala jsem v pekáčku,ale v římském hrnci se nemusí tak hlídat a je to jedním vrzem i s přílohou.Tak jsem ho tady vložila,když máme samostatnou kategorii a jednička potěší nejen ve škole :-))

  3. Blažena Halušková   19.01.2007 | 18:24 | reagovat | závadný

    Nedalo se nic dělat, musela jsem dát jedničku! A chce to po odkrytí opravdu hlídat ty konečky klobásek. Doporučuji alobalovou "čepičku". Dík za receptík.

  4. Blažena Halušková   18.01.2007 | 17:19 | reagovat | závadný

    Tak název zaujal už jenom tím, že obsahuje "plzeňský" a že se to patlá všechno dohromady v římském hrnci, to je druhé plus. Takže je to v troubě (trochu jsem improvizovala), tak dám vědět, jak to dopadlo.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web