Plundrové těsto

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka a polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z droždí, cukru a trošky vlažného mléka uděláme kvásek, vmícháme do mouky, přidáme vejce, mléko a sůl a zpracujeme těsto, které se nelepí. Necháme na pomoučněném vále přikryté utěrkou kynout. Mezitím smícháme máslo s hladkou nebo polohrubou moukou a dáme vychladit. Po vykynutí prvního těsta (to je asi za 3/4 hodiny) vyválíme plát, na něj položíme hranolek máslového těsta, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme. Necháme asi 15 minut a potom ještě 3 x překládáme a vyvalujeme. Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme ořechovou, tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou. Tvarujeme do šátečků, rohlíčků nebo šátečkových koláčků. Pečeme v hodně teplé troubě.
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Orinka
    Orinka |

    31. 10. 2015 17:03

    Recept jsem vyzkoušela a nemá chybu. Nic není řídkého, s těstem se pracuje výborně. Dodržela jsem dávkování tak, jak je v receptu. Jen jsem přidala trošku víc soli.

  • Ina
    Ina |

    7. 10. 2015 11:04

    jaky nesmysl, nejspis jsi delala spatny postup testo je po vypracovani nadherne, nelepive zadna s...ka

  • Ina
    Ina |

    7. 10. 2015 10:57

    Jaky nesmysl, nejspis jsi delala spatny postup testo je nadherne zadna s...ka.

  • Ina
    Ina |

    7. 10. 2015 10:57

    Jaky nesmysl, nejspis jsi delala spatny postup testo je nadherne zadna s...ka.

  • Pavla
    Pavla |

    31. 5. 2015 14:22

    Absolutní nesmysl, nevím, jestli nemají být jen žloutky, ale takhle řídký nesmysl je nezpracovatelný

  • Domeček
    Domeček |

    15. 3. 2015 22:31

    1 ml mléka je blbost. Nemohl by konečně autor nebo autorka reagovat?!

  • Mirka
    Mirka |

    13. 1. 2015 19:32

    Do tohoto plundrovaneho testa prijde skutecne jenom 1/5 cajove lzicky mleka? :-) Neuveritelne! 8-) 1 Teaspoon [US] = 4.92892159 Milliliters 8-)

  • Mirka
    Mirka |

    13. 1. 2015 19:29

    To bude nejaka bykovina, vzdyt 1 kavova lzicka ma 4,9 ml ...takze dle tohoto receptu pouzijeme pouze 1/5 z te cajove lzicky? :-( 1 Teaspoon [US] = 4.92892159 Milliliters

  • Alena
    Alena |

    8. 4. 2013 09:50

    V dávkování je uvedeno množství mléka 1 ml. Kolik je potřeba do těsta dát? Děkuji.

  • Iva
    Iva |

    12. 11. 2010 16:27

    ;-) dělám ho už léta a lepší recept na kynuté těsto neznám.Plním šátečky i rozvařenými jablky, je to výborné

  • recepty 73
    recepty 73 |

    26. 2. 2009 23:44

    Syn nám jeden čas nechtěl jíst kynuté-klasické ani listové buchty,záviny...tak jsem zkusil plundrové těsto.Je s ním trošku víc práce,ale stojí to za námahu.Mám totožný recept po naší babče a je suprový.Jiří

  • Monika Pokorna
    Monika Pokorna |

    8. 3. 2007 10:23

    čauky chci skusit také toto těsto mohu si ho udělat den dopředu ,nechat v lednici a druhý den zpracovat.Poradíte mi. dík

  • Naďa
    Naďa |

    31. 3. 2006 10:18

    Tak jsem se konečně dostala k tomuto těstu-mají přijít vnoučci-dělala jsem rohlíčky s tvarohovou náplní.Jsou výýýýýtečné,jako ostatně všechno.co jsem od pí Vencové zkoušela.Díky moc

  • vydra
    vydra |

    15. 2. 2006 20:55

    Velikanske diky za recept na plundrove testo. Recept po babicce jsem ztratila a tak jsem rada, ze se konecne muzu vrhnout na peceni.