Plovdivské maso

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Chickyshka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová kýta
    • 2
      ks cibule Velké
    • mletá sladká paprika
    • grilovací koření Troška
    • sůl
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • hladká mouka Na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na drobno a podusíme na troše oleje nebo na sádle. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme grilovací koření a papriku. Podlijeme vodou a dusíme až do změknutí masa. Až změkne, přidáme rajský protlak, dobře promícháme a zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě a povaříme ještě asi 5 minut.
2
Jako příloha je výborná hrášková rýže. Tu připravíme tak, že uvařenou rýži promícháme se sterilovaným hráškem a porci posypeme strouhaným eidamem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Milan
    Milan |

    5. 11. 2015 01:54

    Delam jej take z plecka bez grilovaciho koreni s cesnekem a nakonec pridavam smetanu a podavam s HK i s testovinami.

  • Simča S.
    Simča S. |

    5. 3. 2014 18:37

    Dělám z plecka a nedávám gril. koření, ale stejně jako ostatní v diskusi 2 - 3 stroužky česneku. A podávám s těstovinami (většinou s kolínky). Jen se po tom zapráší.....

  • jana
    jana |

    19. 9. 2013 10:58

    je to dobrota odporucam len sa tak po nom zaprasilo davam 10 bodou pridala som som este dva s cesnaku.. :-)

  • Lenuplinka
    Lenuplinka |

    30. 12. 2010 14:30

    VYNIKAJÍCÍ!!! Na chuť jsem ještě přidala dva stroužky česneku. <:-)